NSF sommerkurs

Når:
25. juni 2016-28. juni 2016 heldags
2016-06-25T00:00:00+02:00
2016-06-29T00:00:00+02:00
Hvor:
Bardøla Høyfjellshotell
Bardølavegen 33
3580 Geilo
Norge
Kontakt:
NSF

NSF-logo

Norsk Suzukiforbunds sommerkurs 25. – 28 juni. 2016

                                     Bardøla Høyfjellshotell, Geilo

 

Årets sommerkurs nærmer seg, og her kommer den informasjonen som er klar allerede nå.  Det er en del å lese, men viktig å få med seg slik at kurset blir vellykket for dere.

Alle skal på dette tidspunkt ha fått plass, både på kurset, og i hotellrom for de som ønsket det. Det er samlet en del erfaringer fra de to kursene vi har hatt på Geilo tidligere år. Mot slutten av årets kurs vil dere bli bedt om å fylle ut et evalueringsskjema. Det er fint om også deltagerne selv bidrar med sine refleksjoner der.

 

ANKOMST

Lørdag 25.juni vil dere få en mappe som inneholder timeplan, gruppefordeling og generell informasjon.  Noen av dere vil ankomme allerede fredag kveld kl 18 for å spille med viderekomne, men hoveddelen av kurset begynner lørdag 25.juni med lunsj kl. 12.30.  Etter lunsjen lørdag er det informasjonsmøte for alle kl. 13.30 i Bardølasalen i 2.etg. med presentasjon av kursledelse, lærere og med informasjon som ikke tidligere er gitt.

Dersom dere ikke rekker  informasjonsmøtet, må dere spørre andre deltagere om hva som ble sagt!  Selv om det daglig vil bli holdt korte informasjonsmøter, gir dette første møtet viktig informasjon til hjelp under kurset.

 

OVERNATTING OG MÅLTIDER

De fleste av dere kommer til å bo og spise på Bardøla Høyfjellshotell.  Maten på hotellet er god og hjemmelaget og vi vil få servert tre daglige måltider pluss et lite fruktmåltid om ettermiddagen.

E-post vedrørende matallergier, vegetarkost og spesielle dietter sendes direkte til hotellet i god tid før kursstart til sunniva@bardøla.no. (vi har fra hotellet fått oppgitt ny mailadresse for slik informasjon)

 

For spillende medlemmer som har valgt å bo andre steder enn på hotellet, er lunsj alle fire dager inkludert i kursprisen.  Foreldre og ikke-spillende søsken som ikke bor på Bardøla Høyfjellshotell, men som eventuelt ønsker å spise på hotellet, bestiller og betaler for måltider direkte til hotellet.  Lunsj koster  kr. 200 for voksne og kr.100 for barn.  Hotellet rommer også en hyggelig kafé med småretter og drikke.

 

REISE

Dersom noen ønsker å bli hentet/levert på togstasjonen, gi beskjed om dette til Mette på oj-mesna@online.no innen 18. juni.  Det samme gjelder for busstransport til Geilo kulturkyrkje under oppholdet.

 

SOMMERKURSETS AVSLUTNING

Avslutningskonserten begynner  kl 15 i Geilo kulturkyrkje tirsdag 28.juni. Etter avslutningskonserten blir det en  enkel servering i Geilo kulturkyrkje slik at vi får  en hyggelig avslutning på sommerkurset før vi reiser hver til vårt.

 

TIMEPLAN OG GRUPPESAMMENSTNING

Selve timeplanen og oversikten over gruppene er under bearbeidelse. Som tidligere år prøver vi, spesielt for strykeinstrumentene, i enkelte timer å slå sammen grupper både med de som er eldre, og med de som er yngre. Hensikten med dette er å la barna både strekke seg etter noen som er kommet lengre i bøkene, og andre ganger repetere og utvikle repertoar som de har gjennomgått.

 

KONSERTER

I løpet av kurset vil det bli holdt en orkesterkonsert på hotellet, en avslutnings-konsert i Geilo kulturkyrkje samt mindre huskonserter inne på hotellet.  Huskonsertene består av solistiske innslag.  For å delta på huskonsertene trenger vi påmelding.  Fordi vi har mange deltakere, må innslagene være korte.

Frist for påmelding til huskonsert er 10. juni.  Påmelding til huskonsert sendes til Elizabeth Storm: elizabethnstorm@gmail.com.  Påmeldingen skal inneholde stykkets korrekte navn og komponist, samt estimert spilletid.  Etteranmeldte innslag kan ikke tas imot. Pianonoter (til akkompagnement) som ikke finnes i suzukibøkene må medbringes.

 

MERKING AV NOTESTATIV, FIOLINKASSER osv.

Ta med notestativ, noter, fiolinkasser, buer, skulderstøtter osv. som er navnet og pent sommertøy og sko til konsertene.

 

HOTELLETS FASILITETER

Hotellet har 3 etasjer som vi kommer til å bruke.

  1. etasje.: Inneholder et lekerom med bl.a. fotballspill og bordtennis, et stort TV-rom med video som lånes i resepsjonen.
  2. etasje.: Her ligger Bardølasalen som blir øvesalen for både orkester 1 og 2. I denne vil vi også arrangere kveldskonsertene. Det finnes også et biljardrom og

flere andre rom vi kan bruke i denne etasjen, deriblant ett rom med piano og en bar med flygel.

  1. etasje.: Inneholder blant annet store rom som Geilosalen og Skarvesalen + mindre øverom uten piano.

 

UTEOMRÅDER

Hotellet har utendørs tennisbane.  Utstyr til tennisbanen kan lånes i resepsjonen.  I tillegg er der fotballbane og lekeplass på en nærliggende skole.  Utenfor finner vi også Bardølaskogen, et friområde til å løpe og leke i, og som vi skal bruke til quiz-løypen mandag kveld.

Noen turforslag i området  står listet opp aller nederst i dette informasjonsbrevet.

 

SVØMMEBASSENG OG HEIS  

Hotellet har innendørs svømmebasseng. Hotellet tillater ikke bading alene for barn under 14 år. NSF har ikke anledning til å ta foreldreansvar. Alle mindreårige skal ha en voksen tilstede i bassenget. Det er foreldres ansvar å vurdere og avtale dette.  Hotellet har også bedt oss om å påpeke at det ikke skal lekes i heisen av hensyn til andre hotellgjester.

 

OPPFORDRING OM MOBILFRITT MILJØ

Vi ber om at ingen barn har med seg mobiltelefoner i undervisningstiden, og vi ber om at heller ikke foreldre bruker mobiltelefoner mens de lytter til undervisningen.

 

KJØP AV NOTER, INSTRUMENTER OG TILBEHØR

Både Hornaas Musikk og Norsk Musikkforlag vil ha hver sine salgsboder på Bardøla Høyfjellshotell i løpet av kurset (fra lørdag morgen).  Her kan vi kjøpe noter, instrumenter, strenger og utstyr av ulikt slag både til nytte og inspirasjon.  En fiolinmaker fra Hornaas Musikk vil også kunne utføre enkle reparasjoner. De har også valgt ut noen instrumenter som de tar med til Geilo, men de kan ikke ta med alle.  Nederst er det en oversikt over hva Hornaas Musikk  har meldt at de tar med til Geilo.  Hvis dere har noen ønsker, vennligst gi Hornaas Musikk ved Mihailo Rakic beskjed på telefon 23327770/   mihajlo@hornaas.no eller Norsk Musikkforlag ved Unni Boretti på unni.boretti@musikk-huset.no slik at de kan ta med disse til Geilo.

 

TAKK FOR STØTTE

Vi takker Norsk Musikkråd, UNOF, Norsk Musikforlag AS og Hornaas Musikk AS for støtte til kurset!

 

Velkommen!

 

For kurskomitéen

 

Elizabeth Storm                               Ulla-Britt Söderberg

Kurset arrangeres i samarbeid med Majorstuen Suzukistrykere.

 

 

 

Instrumenter og diverse som Hornaas Musikk har meldt at de vil medbringe til Geilo:

Fioliner 1/16 – kr 2 450

Fioliner 1/8 – kr 2 950

Fioliner 1/4 – 3/4 i tre forskjellige priskategorier  kr 2 500, kr 3 750 og kr 5 000

Fioliner 4/4 i  tre forskjellige priskategorier kr 2 500, kr 3 750 og over kr 7 000

Bratsj 12″ – 15,5” i to forskjellige priskategorier kr 6 500 og kr 12 500

Cello 1/8 – 3/4 finer kr 4 850, 4/4 finer kr 6 500

Cello 1/8 – 4/4 heltre kr 8 750

De har også med følgende utstyr til slags:

Strenger 1/32 – 4/4 i forskjellige kvaliteter

Buer 1/16 – 4/4

Instrumentkasser 1/4 – 4/4

Hakestøtter 1/16 – 4/4

Skulderstøtter 1/16 – 4/4

Harpiks

Finstemmeskruer

Sordiner

Lakkrens, smørestift for stemmeskruer

Gulvbeskyttere for cellopinner

Metronomer

Stemmeapparater/- instrumenter

 

Deres dyktige fiolinmaker, Mihailo Rakic ved Hornaas Musikk, kan utføre følgende service på Geilo:

Justering av stol

Sette på ny stol

Justering av stemmeskruer

Sette på nye stemmeskruer

Klangjustering (f eks justering av stolen/lydpinnen)

Reparasjon av stemmeholdere/eventuelt skifte

Strengeskift

Rengjøring av instrumenter

Rengjøring av strenger

 

NOEN TURFORSLAG:

 

–           Bardølaskogen, sti starter fra hyttefeltet. Kan kombineres videre med rundtur, dels på asfalt uten fortau. Hva med en 45 min joggetur om morgenen?

 

–           Geilo kulturkyrje ligger midt i et turområde ved et vann (Ustedalsfjorden).  Her finner man:   a) Revestien: rundt kirken ved vannet, natursti med informasjon   b) gapahuk med grue v/Slåttahølen 10 min gange fra hotellet via undergang under bilvei c) Sti for å gå og/eller sykle rundt Ustedalsfjorden d) Geilo Beach ved Ustedalsfjorden. Grill, benker, badeplass

  1. e) Rundløype nord for kirken: Rulleski og – skøyter

 

–           Sommerpark med Høydeparken

 

–           Prestholtsæter : man kan kjøre med bil 10-20 min, og gå resten (45 min)

 

–           Havsdalen: her trenger man i tilfelle buss opp om man vil gå tilbake.

 

–           Geilojordet med geiter, ender og kaffeservering – midt i Geilo sentrum

 

–           Hol bygdemuseum